Nieuwbouwproject Gonnet in Haarlem bereikt het hoogste punt!

Afgelopen donderdag werd het bereiken van het hoogste punt van het nieuwbouwproject Gonnet in Haarlem feestelijk gevierd! Deze bijeenkomst voor bewoners en overige betrokkenen vond plaats onder het genot van een hapje en een drankje van het naastgelegen restaurant Mama Gaia Haarlem.

De Gonnetbuurt is straks 84 woningen en diverse (werk)ateliers en commerciële ruimten rijker. De architectuur is van ENZO architectuur N interieur en de ontwikkeling en bouw is van HBB Groep. Als de bouw is afgerond kan er gestart worden met de aanleg van de door HOSPER ontworpen twee gezamenlijke binnentuinen. Dit worden stoere en speelse binnentuinen, waarin de natuur zelf een beetje zijn gang kan gaan binnen een kenmerkend robuust blokkerig patroon passend bij de industriële look van de oude en nieuwe architectuur in de bedrijvige Gonnetbuurt.

In het ontwerp wisselen de hoogteverschillen zich op een speelse manier af, waardoor een spannende, interessante dieptewerking in de tuinen ontstaat. Ook bieden de hoogteverschillen privacy en beschutting aan de terrassen van de bewoners. De gevarieerde beplanting weeft zich op een natuurlijke wijze door het patroon heen. De tuinen worden technisch uitgewerkt en aangelegd door De Dakdokters

© Fotografie: Bart Reidsma | Studio 78
Visualisaties: ENZO architectuur N interieur