Havenkom Almere bijna klaar!

Het is aftellen tot de opening van de Floriade Expo 2022 op 14 april a.s. De herinrichting van de Havenkom ligt op schema om in april de bezoekers van de Floriade te kunnen ontvangen en te laten genieten van een hapje en een drankje!

Almeerder Tjalling de Wit heeft vorige week een mooie dronefilm van de Havenkom gemaakt. Hierin is de voortgang van de herinrichting goed te zien. Zo zijn de trappen en de houten uitzichtbalkons met het net geplaatste witte leuningwerk van Neco Staalbouw BV zichtbaar.

De komende dagen worden de houten banken van Anae straatmeubilair geplaatst en de nieuwe Esdoornbomen en bloemenborders (in)geplant. Ook is de nieuwe verlichting van lichtarchitect Carlijn Timmermans van C.Light.Wise in aantocht. Tevens wordt binnenkort in sneltreinvaart de parkeerplaats bij de sluis heringericht.

Het bouwteam bestaat uit de Gemeente Almere, Strukton Civiel en HOSPER. Unihorn Oldenzaal heeft namens Strukton het definitieve inrichtingsplan verder uitgewerkt tot een integraal uitvoeringsontwerp. Omdat de boulevard onderdeel is van de primaire waterkering is er ook nauw overleg gevoerd met het Waterschap Zuiderzeeland.