Drukbezochte participatieavonden over het toekomstige Spaarnepark!

Sportpark Nol Houtkamp ligt in Schalkwijk, op een prachtige plek aan het Spaarne. Op dit moment maakt HOSPER, in opdracht van de gemeente Haarlem en in samenwerking met vele betrokkenen, een gebiedsvisie. In de visie wordt het sportpark getransformeerd naar een open en toegankelijk sportief park aan het Spaarne: het Spaarnepark. Het Spaarnepark wordt een toekomstbestendig open sportpark waar drie onderdelen samenkomen: een aantrekkelijk parklandschap, georganiseerde sporten (sportverenigingen) en openbare sportvoorzieningen.

Op 20 en 21 maart zijn participatieavonden georganiseerd voor de gebruikers en de omwonenden van het gebied. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomsten konden de aanwezigen reageren op drie heel verschillende denkrichtingen. Met behulp van maquettes kwamen de denkrichtingen tot leven en konden mensen goed duidelijk maken welke onderdelen ze wel en niet waardeerden en welke mogelijkheden en kansen het park in de toekomst te bieden heeft.

We willen graag alle bezoekers bedanken voor hun inbreng, reacties en enthousiasme en we hopen op een mooi en breed gedragen eindresultaat!

© Gemeente Haarlem & Treem