T. 0031 (0)23.5317060 | Print pagina

Heemstede Hageveld

Een nieuw vijverontwerp
De kwaliteit van deze representatieve kant van het landgoed is behouden en versterkt door een grote nieuwe vijver aan te leggen waar de entree naar de parkeergarage ‘onzichtbaar' doorheen snijdt.
De vijver, met een wateroppervlak van 730 m² en 60 cm diepte, heeft een rand van CorTenstaal. In de vijver zijn lichtschachten opgenomen die voor daglicht in de parkeergarage zorgen. De openingen zijn afgedekt met gekleurde glaspanelen die elk afzonderlijk zijn vormgegeven als kunstwerk. Wanneer 's nachts het licht vanuit de parkeergarage door deze panelen naar boven schijnt, ontstaat een bijzonder effect . Bovendien wordt het watervlak zo nu en dan verlevendigd door speciale fonteinen die kleine bubbels net boven de waterspiegel produceren.