T. 0031 (0)23.5317060 | Print pagina

Amstelveen Zonnehuisterrein

HOSPER heeft voor het Zonnehuisterrein in Amstelveen een autovrije, groene en levendige daktuin ontworpen waar iedereen kan wandelen, lezen en ontmoeten.

Op een expressief vormgegeven pleinvloer smeden diverse groene oases met weelderige beplanting en (speel-)voorzieningen de verschillende gebouwen aaneen. Aan de westkant is De Ontmoeting gebouwd. Vier woongebouwen op een multifunctionele plint, naar ontwerp van Rijnboutt. Aan de oostkant is de nieuwbouw van het verzorgingscomplex Zonnehuis verrezen, ontworpen door aTA. Als verbinding tussen de twee gebouwdelen is er, i.s.m. Octatube en aTA, een bijzondere droogloop gerealiseerd.

Op 28 maart 2012 heeft koningin Beatrix het verzorgingshuis Zonnehuis officieel geopend. Eind 2016 is de gehele buitenruimte inclusief De Ontmoeting in gebruik genomen.