T. 0031 (0)23.5317060 | Print pagina

Rotterdam Verheven Leven

In de BNA ontwerpstudie Licht Verdicht wordt een drietal locaties in de binnenstad van Rotterdam verkend. Het doel is scenario's te schetsen voor het licht optoppen van gebouwen.

Het ontwerpteam HOSPER, NOAHH, Temp architecture, Zonneveld ingenieurs en Studio Drift heeft een studie gedaan naar de mogelijkheden van optoppen op de Weena First locatie in Rotterdam. In het ontwerpconcept Verheven Leven wordt een ‘verticale stad' voorgesteld waarbij meer interactie tussen de gebruikers mogelijk is. Het introduceren van een 5de en 6de façade biedt mogelijkheden voor daktuinen (ter vermindering van urban heat) en ruimte voor expressiviteit, waarbij de historie van de oude Diergaarde opnieuw zichtbaar kan worden. Een openbare route verbindt de ruimtes met het maaiveld en creëert zo een nieuw publiek domein.